Hoppa till innehåll
Vår entre

Om oss

Om vår historia Byggnaden uppfördes ursprungligen som ett vårdhem. Anläggningen köptes år 2004 av fastighetsägaren Ingvar Wilsson som startade vandrarhemsverksamhet med namnet Brålanda Vandrarhem & Rekreation. Ingvar månade om vandrarhemmet och satsade på upprustning och renovering av rum och biutrymmen, bl.a. bastu och Spa i källaren. Nytt ägarskap Nuvarande ägare övertog vandrarhemmet i oktober 2012 och ändrade namnet till Brålanda Vandrarhem & Konferens AB för att spegla en ny inriktning. Vi anslöt oss samtidigt till Svenska Turistföreningen STF. Från och med våren 2014 har vi uppgraderat ett antal rum och viss service till hotellstandard och samtidigt bytt namn på verksamheten till Brålanda Hotell & Vandrarhem. 2016 gick vi ur STF. Ägarna består av företagare och privatpersoner bosatta i och omkring Brålanda och är numera 12 till antalet.

Ensam ägare

Sedan 1 april 2017 ägs Brålanda Hotell och vandrarhem av Brålandabon Thore Johansson. Thore är en av de tidigare delägarna och mångsysslare i Brålanda. Han äger sedan tidigare Thores däck och hyresfastigheter.

Om vårt läge

Vandrarhemmet ligger mitt i Brålanda, strax söder om gamla järnvägsstationen. En vägbeskrivning hittar ni under fliken kontakt. På gångavstånd från anläggningen finns en matvaruaffär, flera matserveringar och på sommaren ett utomhusbad. Brålanda är även känt för sina många loppmarknader och tomteparaden se mer här:https://www.youtube.com/watch?v=dGymcOyYouE Goda bussförbindelser finns i vandrarhemmets närhet.